
Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii perinnön teemaa: millaisen perinnön olemme saaneet edeltäjiltämme, entä mitä haluamme jättää jälkeemme?
Puheohjelma koostuu viidestä dialogista, joissa toisensa kohtaavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, THL:n ylilääkäri ja rokotetutkija Hanna Nohynek ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, näyttelijä-tanssija Jani Toivola ja ilmastoaktivisti Kaisla Ovaska, kansanmuusikko Vilma Jää ja viulisti Miritza Lundberg sekä kuvataiteilija Artor Jesus Inkerö ja teatteriohjaaja Juho Mantere. Keskustelujen vetäjänä toimii yrittäjä Anna Moilanen.
Puheohjelma järjestetään Teatterikorkeakoulun Kookos-päärakennuksen Torilla klo 13–17.30. Dialogien välissä samalla lavalla nähdään opiskelijoiden taideohjelmaa. Puheohjelma on osa Taideyliopiston kuukausittain järjestettävää Taidepiste-tapahtumasarjaa.
Lisätietoa keskustelijoista
Artor Jesus Inkerö on kuvataiteilija, jonka työskentely koostuu performanssista, videosta, valokuvasta, äänestä ja piirtämisestä. Inkerön esityksiä ja näyttelyitä on ollut esillä muun muassa New Museumissa New Yorkissa, Beursschouwburg-teatterissa Brysselissä, Nykytaiteen museo Kiasmassa, Valokuvataiteen museo CCP:ssä Melbournessa ja Kunsthal Charlottenborgissa Kööpenhaminassa. Inkerö on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta tila-aikataiteiden opetusalueelta.
Juho Mantere on teatteriohjaaja ja vuoden 2023 alusta Q-teatterin taiteellinen johtaja. Mantere on valmistunut ohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja on sittemmin työskennellyt freelancer-ohjaajana ja näytelmäkirjailijana. Mantereen esityksissä yhteiskunnalliset aiheet ja makaaberi huumori törmäävät tavalla, joka on omiaan muodostamaan rikkaan ja ilmaisuvoimaisen teatterikielen. Mantereen aikaisempia ohjauksia Q-teatterissa ovat olleet Donkey Hot (2019) ja Toksinen Kabaree (2021).
Anna Moilanen (yrittäjä, Open Flower) tekee tulevaisuuden ideointia ja neuvonantoa kaupungeille, yliopistoille, säätiöille, yrityksille, liitoille, yksilöille ja muille toimijoille. Annaa kiinnostaa uusi, muutos ja utopiat, joita hän toteuttaa myös omissa avauksissaan, kuten keskeneräisyyteen ja intiimiyteen keskittyvässä Wolf-festivaalissa. Hän kuuluu siihen kuuden prosentin joukkoon suomalaisista, joita voi nimittää kulttuurin suurkokijoiksi (HS).
Aikataulu
13.00 Mika Aaltola ja Rosa Liksom
14.00 Ujuni Ahmed ja Hanna Nohynek
15.00 Vilma Jää ja Miritza Lundberg