Vii­si dia­lo­gia pe­rin­nös­tä: Kaisla Ovaska ja Jani Toivola

17.9.2022 klo 17:00 – 17:30

Kaisla Ovaska ja Jani Toivola
Kuvat: Alec Sara ja Meri Björn/Kosmos

Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii perinnön teemaa: millaisen perinnön olemme saaneet edeltäjiltämme, entä mitä haluamme jättää jälkeemme?

Puheohjelma koostuu viidestä dialogista, joissa toisensa kohtaavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, THL:n ylilääkäri ja rokotetutkija Hanna Nohynek ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, näyttelijä-tanssija Jani Toivola ja ilmastoaktivisti Kaisla Ovaska, kansanmuusikko Vilma Jää ja viulisti Miritza Lundberg sekä kuvataiteilija Artor Jesus Inkerö ja teatteriohjaaja Juho Mantere. Keskustelujen vetäjänä toimii yrittäjä Anna Moilanen.

Puheohjelma järjestetään Teatterikorkeakoulun Kookos-päärakennuksen Torilla klo 13–17.30. Dialogien välissä samalla lavalla nähdään opiskelijoiden taideohjelmaa. Puheohjelma on osa Taideyliopiston kuukausittain järjestettävää Taidepiste-tapahtumasarjaa.

Lisätietoa keskustelijoista

Kaisla Ovaska on ympäristöliike Elokapinassa vaikuttava ilmastoaktivisti. Ylen Kapinalliset-dokumenttisarjassa (2022) Ovaskan arkea seurattiin yhdessä muiden Elokapinan aktivistien kanssa.

Jani Toivola on kirjailija, näyttelijä, juontaja ja Vihreiden entinen kansanedustaja. Toivola on kirjoittanut teoksia niin lapsille kuin aikuisillekin, muun muassa Musta tulee isona valkoinen (2016), Kirja tytölleni (2018), Poika ja hame (2021), Rakkaudesta (2021) sekä Pantteri ja minä (2022).

Anna Moilanen (yrittäjä, Open Flower) tekee tulevaisuuden ideointia ja neuvonantoa kaupungeille, yliopistoille, säätiöille, yrityksille, liitoille, yksilöille ja muille toimijoille. Annaa kiinnostaa uusi, muutos ja utopiat, joita hän toteuttaa myös omissa avauksissaan, kuten keskeneräisyyteen ja intiimiyteen keskittyvässä Wolf-festivaalissa. Hän kuuluu siihen kuuden prosentin joukkoon suomalaisista, joita voi nimittää kulttuurin suurkokijoiksi (HS).

Aikataulu

13.00 Mika Aaltola ja Rosa Liksom

14.00 Ujuni Ahmed ja Hanna Nohynek

15.00 Vilma Jää ja Miritza Lundberg

16.00 Artor Jesus Inkerö ja Juho Mantere

17.00 Kaisla Ovaska ja Jani Toivola