Viisi dialogia perinnöstä: Mika Aaltola ja Rosa Liksom

17.9.2022 klo 13:00 – 13:30

Mika Aaltolan ja Rosa Liksomin kasvokuvat
Kuvat: FIIA ja Pekka Mustonen

Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii perinnön teemaa: millaisen perinnön olemme saaneet edeltäjiltämme, entä mitä haluamme jättää jälkeemme?

Puheohjelma koostuu viidestä dialogista, joissa toisensa kohtaavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, THL:n ylilääkäri ja rokotetutkija Hanna Nohynek ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, näyttelijä-tanssija Jani Toivola ja ilmastoaktivisti Kaisla Ovaska, kansanmuusikko Vilma Jää ja viulisti Miritza Lundberg sekä kuvataiteilija Artor Jesus Inkerö ja teatteriohjaaja Juho Mantere. Keskustelujen vetäjänä toimii yrittäjä Anna Moilanen.

Puheohjelma järjestetään Teatterikorkeakoulun Kookos-päärakennuksen Torilla klo 13–17.30. Dialogien välissä samalla lavalla nähdään opiskelijoiden taideohjelmaa. Puheohjelma on osa Taideyliopiston kuukausittain järjestettävää Taidepiste-tapahtumasarjaa.

Lisätietoa keskustelijoista

Mika Aaltola on politiikantutkija ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja. Aaltola on tehnyt pitkän uran politiikan tutkimuksen parissa, kirjoittanut useita kirjoja ja esiintyy usein asiantuntijana valtakunnan mediassa. Aaltolan teokset ja tutkimus käsittelevät Yhdysvaltojen globaalia roolia, suurvaltapolitiikkaa, maailman järjestyksen muutosta ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Rosa Liksom on kuvataiteilija ja yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoita. Liksomin romaaneja ja novellikokoelmia on käännetty kymmenille eri kielille. Lisäksi hän on tehnyt sarjakuvia, maalauksia, elokuvia, näytelmiä ja lastenkirjoja. Vuonna 2011 julkaistulla teoksellaan Hytti nro 6 Liksom voitti Finlandia-palkinnon. Vuonna 2013 hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali.

Anna Moilanen (yrittäjä, Open Flower) tekee tulevaisuuden ideointia ja neuvonantoa kaupungeille, yliopistoille, säätiöille, yrityksille, liitoille, yksilöille ja muille toimijoille. Annaa kiinnostaa uusi, muutos ja utopiat, joita hän toteuttaa myös omissa avauksissaan, kuten keskeneräisyyteen ja intiimiyteen keskittyvässä Wolf-festivaalissa. Hän kuuluu siihen kuuden prosentin joukkoon suomalaisista, joita voi nimittää kulttuurin suurkokijoiksi (HS).

Aikataulu

13.00 Mika Aaltola ja Rosa Liksom

14.00 Ujuni Ahmed ja Hanna Nohynek

15.00 Vilma Jää ja Miritza Lundberg

16.00 Artor Jesus Inkerö ja Juho Mantere

17.00 Kaisla Ovaska ja Jani Toivola