Vii­si dia­lo­gia pe­rin­nös­tä: Ujuni Ahmed ja Hanna Nohynek

17.9.2022 klo 14:00 – 14:30

Ujuni Ahmed ja Hanna Nohynek
Kuvat: Heli Blåfield ja Lehtikuva

Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii perinnön teemaa: millaisen perinnön olemme saaneet edeltäjiltämme, entä mitä haluamme jättää jälkeemme?

Puheohjelma koostuu viidestä dialogista, joissa toisensa kohtaavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, THL:n ylilääkäri ja rokotetutkija Hanna Nohynek ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, näyttelijä-tanssija Jani Toivola ja ilmastoaktivisti Kaisla Ovaska, kansanmuusikko Vilma Jää ja viulisti Miritza Lundberg sekä kuvataiteilija Artor Jesus Inkerö ja teatteriohjaaja Juho Mantere. Keskustelujen vetäjänä toimii yrittäjä Anna Moilanen.

Puheohjelma järjestetään Teatterikorkeakoulun Kookos-päärakennuksen Torilla klo 13–17.30. Dialogien välissä samalla lavalla nähdään opiskelijoiden taideohjelmaa. Puheohjelma on osa Taideyliopiston kuukausittain järjestettävää Taidepiste-tapahtumasarjaa.

Lisätietoa keskustelijoista

Ujuni Ahmed on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja ihmisoikeusaktivisti. Työllään hän puolustaa naisten ja tyttöjen oikeuksia, ja on puhunut erityisesti naisten sukuelinten silpomista sekä kunniaan liittyvää rajoittamista ja väkivaltaa vastaan. Ahmed toimii kansalaisjärjestö Fenix Helsingin toiminnanjohtajana. Vuonna 2020 Ahmedille myönnettiin Suomen PENin sananvapauspalkinto.

Hanna Nohynek on koronapandemian aikana suomalaisille tutuksi tullut rokotetutkija ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri. Nohynek toimii puheenjohtajana maailman terveysjärjestö WHO:n kansainvälisessä koronarokotusten asiantuntijaryhmässä ja on mukana Kansainvälisen rokotusinstituutti IVI:n johtoryhmässä. Uransa aikana Nohynek on tehnyt myös yli kahdenkymmenen vuoden ajan kliinistä tutkimusta kehittyvissä maissa, muun muassa Filippiineillä.

Anna Moilanen (yrittäjä, Open Flower) tekee tulevaisuuden ideointia ja neuvonantoa kaupungeille, yliopistoille, säätiöille, yrityksille, liitoille, yksilöille ja muille toimijoille. Annaa kiinnostaa uusi, muutos ja utopiat, joita hän toteuttaa myös omissa avauksissaan, kuten keskeneräisyyteen ja intiimiyteen keskittyvässä Wolf-festivaalissa. Hän kuuluu siihen kuuden prosentin joukkoon suomalaisista, joita voi nimittää kulttuurin suurkokijoiksi (HS).

Aikataulu

13.00 Mika Aaltola ja Rosa Liksom

14.00 Ujuni Ahmed ja Hanna Nohynek

15.00 Vilma Jää ja Miritza Lundberg

16.00 Artor Jesus Inkerö ja Juho Mantere

17.00 Kaisla Ovaska ja Jani Toivola