Info

Taideyliopiston taiteellisen osaamisen yhteen kokoava festivaali esittelee taidetta tuoreimmillaan. Tapahtuma järjestetään Sörnäisten kampuksella 22. syyskuuta klo 15.30 alkaen osoitteessa Haapaniemenkatu 6.

Mikä on Uniarts Fest?

Uniarts Fest on Taideyliopiston yhteinen taidefestivaali, jossa esitellään nuorten taiteilijoiden taiteellista osaamista. Festivaali järjestetään kerran vuodessa Helsingissä omilla kampuksillamme. Osaa ohjelmasta voi seurata ympäri Suomen joko suorana verkkolähetyksenä tai jälkikäteen tallenteena.

Taideyliopisto antaa korkeinta taiteellista koulutusta Suomessa. Sen muodostavat Kuvataideakatemia, Teatterikorkeakoulu ja Sibelius-Akatemia. Siksi pääset samalla festivaalilla tutustumaan niin musiikin, tanssin, kuvataiteen kuin teatterin ja esitystaiteen maailmaan.

Taiteen tekeminen – esitykset, konsertit ja näyttelyt – ovat opiskelijoillemme työkalu, tutkimusväline ja tekemällä oppimisen paikka. Järjestämme tapahtumia lähes 800 vuodessa. Voit tutustua ympärivuotiseen taidetarjontaamme Taideyliopiston tapahtumakalenterista.

Miksi festivaali järjestetään?

Taideyliopisto avaa ovensa kaupunkilaisille ja esittelee osaamistaan ulospäin. Haluamme samalla madaltaa uteliaiden kävijöiden kynnystä tulla taidealan tapahtumiin ja tutustua uusiin taidemuotoihin. Saman päivän aikana voi käydä tutustumassa useampaan esitykseen, sillä suurin osa esityksistä on lyhyitä.

Festivaalia kehitetään yhteisön ja erityisesti opiskelijoiden tarpeita ja toiveita kuunnellen, sillä haluamme että Uniarts Fest on yliopistonsa näköinen.

Kenelle festivaali on?

Festivaali on erityisesti pääkaupunkiseutulaisille mahdollisuus nähdä tulevaisuuden taiteen tekijät yhdessä tapahtumassa ja tutustua taiteeseen sekä Taideyliopistoon. Se on tarkoitettu kaikille taiteen ystäville ja taiteesta kiinnostuneille. Osa ohjelmasta jää kuitenkin tallenteina verkkoon, jolloin sitä voi seurata taiteesta kiinnostuneet mistä tahansa Suomea. Festivaaliin on vapaa pääsy.

Minkälaista ohjelmaa festivaaleilla esitetään?

Ohjelmistossa nähdään uusia näkökulmia taiteeseen, poikkitaiteellisia esityksiä, mielenkiintoisia aiheita ja kokoonpanoja, mahdollisuuksia yleisölle seurata taiteen syntymistä, laajasti kuva-, live- ja videotaidetta, sekä performansseja ja installaatioita.

Historia

  • Vuonna 2022 festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa Sörnäisten kampuksella Teatterikorkeakoulun Kookoksen ja Kuvataideakatemian tiloissa. Tapahtuma keräsi 2000 tapahtumakävijää.
  • Vuonna 2021 tapahtuma onnistuttiin järjestämään koronarajoitusten puitteissa. Paikalla Musiikkitalossa oli noin 1 000 kävijää ja tallenteita on katsottu jo 6000 kertaa. (syyskuu 2021)
  • Vuonna 2020 tapahtuma järjestettiin kokonaan verkossa koronaviruspandemian vuoksi. Digifestivaali keräsi kuukauden aikana yli 21 000 katselukertaa.
  • Taideyliopiston ensimmäinen yhteinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 2019, jolloin se kokosi Musiikkitaloon yli 5500 kävijää. Tuolloin nimenä oli Feel Helsinki.

Lisätiedot

Jos haluat tehdä yhteistyötä festivaalin kanssa tai tarvitset lisätietoa, ota yhteyttä projektipäällikkö Soili Sirenteeseen (soili.sirenne@uniarts.fi)

Taide itkettää, naurattaa, lohduttaa, viihdyttää ja herättää ajattelemaan. Taide on keino paeta, olla yhdessä ja ottaa kantaa. Yhteiskunta tarvitsee taiteellista ajattelua. Vielä kipeämmin se tarvitsee sitä epävarmuuden ja muutoksen aikana.