Jatkot ravintola Tannerissa

22.9.2023 klo 21:00 – 3:30

Uniarts Festin jatkoja vietetään Ravintola Tannerissa (Hämeentie 11). Tilaisuus on pääsymaksuton ja avoin kaikille (K18).

Ohjelmassa tanssittavaa musiikkia klo 21:00-03:30

Ravintolan keittiö on avoinna klo 22:00 saakka. Pöytävaraukset suoraan ravintolaan.

Ohjelma

  • 21:00-21:45 Kristiina Valdman Trio (Kristiina Valdman, Tuomo Purhonen & Hector Lepe)
  • 22:00-22:30 miksu, mikko & severi trio
  • 22:45-23:30 Cross-Genre Global Music and Dance Improvisation Ensemble
  • 23:30-00:00 Eriika + visual by snapir
  • 00:00-02:00 With special guest Omoloko
  • 02:00-03:30 Ænie + Arvid

Kristiina Valdman trio: Kristiina Valdman (Viro, laulu), Hector Lepe (Meksiko, kitara) ja Tuomo Purhonen (Suomi, kontrabasso) yhdistävät musikaaliset soundinsa ja matchaavat niin alemmat, keski- kuin ylemmätkin taajuuksensa saaden sekä itsensä että yleisön groovaamaan brasilialaiseen tyyliin.

miksu, mikko & severi trio on uusi trio Helsingistä. Yhtye lähti liikkeelle Severi Sorjosen, Mikael Saastamoisen ja Mikko Antilan yhteisistä jamisessioista; yhteissoitto tuntui vaivattomalta ja hyvin joustavalta. Trion jokainen jäsen on rohkea kokeilemaan uutta ja seuraamaan musiikin luonnollista kulkua improvisaatiotilanteessa, joka johtaa saumattomaan yhteisilmaisuun ja mieleenpainuviin hetkiin. Yhtyeelle on tärkeää antaa jokaisen jäsenen ilmaista itseään itselle sopivimmalla tavalla, eikä niin pyri päätymään soitossa tiettyyn muottiin. Eloisuus, vapaus ja luottamus korostuu soitossa; yhdessä nämä tekijät luovat kiehtovan musiikillisen kokonaisuuden, joka pitää otteessaan.
Mikko Antila – vibrafoni, piano
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Severi Sorjonen – rummut

The Impromptu ensemble koostuu Taideyliopiston muusikoista ja tanssijoista. Heidän esityksensä on kollektiivisen improvisoinnin tulos, jossa erilaiset musiikin, äänien ja liikkeen muodot muokkaavat toisiaan käsitteiden, tekniikoiden ja metodien vaihtuessa. Kokoonpanon improvisoijat mukauttavat toisensa, ajattelunsa ja soittonsa uusiin ja vieraisiin tilanteisiin lainaamalla työvälineitä ja ideoita toistensa liikkeistä ja soundeista. Kokoonpano tutkii tapoja, joilla improvisoijat kykenevät työskentelemään kontekstien ja rajapintojen välillä ja yhdistelemään ideoita, eleitä ja materiaaleja, luoden yhteyttä ja herkkyyttä.

Muusikot:
Ossi Raippalinna, lyömäsoittimet
Juho Tuomainen, sähkökitara
Pajuh, saksofoni ja live-elektroniikka
Javier Navarro Lara, kontrabasso
Ayla Brinkmann, huilu & laulu

Tanssijat:
Sara Pollari
Sonja Aaltonen
Ronja Syvälahti

Eriika on laulaja-lauluntekijä, jonka elektropop syntyy tiukoista biiteistä ja tarttuvista melodioista. Häntä inspiroi voimakkaat tunnetilat – sekä kipeät haavoittuvaisuuden muistot että rakkauden ja elämän leikkisyyden tunteet. Hänen esitystensä hypnoottinen live-elämys muodostuu laulusta, soitosta, tanssista ja luuppauksesta.

OMOLOKOn projektia vetää brasialainen João Vitor Costa, joka on vahvistanut elektronisen musikin tapahtumien asemaa Belo Horizontessa 10 viime vuoden aikana. Hän on ollut perustamassa kaupungin tärkeimpiä musiikkijuhlia, joihin lukeutuu 101Ø, CurraL ja Mathosa.
João Vitor Costa on syntynyt Currais Novosissa, Brasilian pohjoisosassa, mutta vuosien aikana hän on asunut kuudessa eri osavaltiossa. Tästä juontaa DJ:n monipuolinen musikaalinen estetiikka, jonka tyylit heijastavat hänen elinhistoriaansa ja senhetkistä mielentilaansa, vaihtuen housesta diskoon, breakbeatiin, etnoon ja maailmanmusiikkiin.
Hänen projektinsa ja musiikkitapahtumansa ovat vakiinnuttaneet OMOLOKOn yhtenä Brasilian johtavista elektronisen musiikin DJ:istä, joka on tuonut näkyvyyttä brasilialaisille ja ulkomaisille artisteille hänen omassa paikallisessa musiikkiympäristössään.
Soundcloud.com/omolokoo
Mixcloud.com/OMOLOKO
Residentadvisor.net/dj/omoloko

Ænie (Saku Liimatainen) on suomalainen kokeellisen elektronisen musiikin artisti. Ænien musiikkimakuun ja -visioon on vaikuttanut elektroakustisen kokeilun, modulaaristen syntetisaattoreiden ja melun fuusio. Monet hänen kappaleistaan romantisoivat dystooppisella tavalla teollista vallankumousta ja tutkivat ihmisen ja koneen symbioosia ja vääristymiä.

Arvid van der Rijt (synt. Soltaussa, Saksassa, 1976) on audiovisuaalinen taiteilija, joka tarkastelee teoksissaan aistien potentiaalia.
Hän käyttää moninaisia medioita ja materiaaleja: bricolage-estetiikkaa arjen roskasta, siirtomaa-ajan pikkutavaroita sekä länsimaista kitschiä, joista koostuu mahdollisuuksien, niin näkyvän kuin näkymättömänkin, symbioosi.
Hänen immersiiviset esityksensä käsittelevät kuulumisen tunnetta ja identiteettiä ja rakentavat uusia tähdistöjä ja labyrinttejä, joiden avulla löydämme uusia tapoja olla eksyksissä, jos ei muuta.
Hänen töitään on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla, mukaan lukien Yhdysvaltain Ann Arbor -elokuvafestivaaleilla (2016), Kongon biennaaleilla (2019) sekä AAVE-festivaaleilla (2014) ja Pixelache-festivaaleilla (2021) Helsingissä.
Uniarts Festin esityksen visuaalinen live-sisältö syntyy valvontakameroiden ja henkilökohtaisten esineiden kokoelman avulla.