Kosketus 1

22.9.2023 klo 16:00 – 16:20

Performanssi on Veera Wahlroosin ja Jani Luoman teos, jonka ensimmäinen versio esitetään nyt Uniarts Fest -tapahtumassa.

Performanssi käsittelee fyysistä intiimiyttä kaverisuhteessa, toisin sanoen platonista rakkautta fyysisten eleiden ja kosketuksen kautta. Performanssi ei käsittele pelkästään rajojen vetämistä tai niiden raja-alueiden löytämistä, vaan myös mukavissa tunnelmissa fiilistelyä. Oona Pennanen on auttanut performanssin työstämisessä. 

Avainsanat: kosketus, suostumus, ystävyys, platoninen rakkaus, haptinen mielihyvä, katseen alla oleminen, katsojan ja esityksen rajat 

Performanssissa kaksi ruumista etenevät tilassa toteuttaen koreografiaa, joka koostuu kosketusta sisältävistä liikesarjoista. Performanssi ei ole osallistava. Esiintyjät liikkuvat tilassa koskettaen toisiaan suostumuksellisen koreografian ja improvisaation keinoin. Performanssissa ei ole tarkasti rajattua esitysaluetta, jossa yleisö erotettaisiin esiintyjistä. Siten performanssissa yleisö saattaa kulkea esitysalueen läpi tai esiintyjät voivat toisaalta kurottua yleisön sekaan. Performanssi alkaa lavalta, ja sitten siirtyy yleisön joukkoon.